Saturday, November 30, 2013

Melomakaronia (per festat e fundvitit) (Receta e derguar nga Sajmira)


Perberesit: 3 filxhane caji vaj ulliri 1 filxhan caji sheqer (Konjak mbas deshires 1/2 filxhan caji)
1 portokall "lekuren e tij dhe lengun" 1 Luge te vogel kafeje kanelle pluher 2 luge supe baking powder 1 luge kafeje sode gatimi 1 limon vetem lengun Mjell 9 filxhane caji
Per sherbetin:
3 filxhane sheqer 3 filxhane uje 3 luge supe me mjalte
Arra te shtypura per sperkatje
Pergatititja:
Tretim soden te paren me lengun e limonit. Ne vazhdim ne nje ene kuzhine shtojme te gjithe perbersit me lart te shkruar edhe soden e tretur me limonin , punojme mire brumin e krijuar,( Nese doni mund ta hapni dhe pete dhe te beni cfar do lloje forme doni) Ketu jane te bera me lugen e supes. 
I shtrojme ne nje tepsi me leter furre dhe i pjekim ne 180 gr C per 15 -20 minuta sa te skuqen.
Sapo te piqen i heqim menjane , sherbeti duhet ta kemi zjere gjate pjekjes te tyre , (Zjerja e sherbetit te gjithe perbersit larte bashke dhe i zjejem per 5 minuta)
I mbytim nje nga nje melomakaroniat nga te gjitha anet , i vendosim ne pjatele dhe i sperkatim me arra te shtypura mire.

No comments:

Post a Comment