Monday, November 25, 2013

Petulla Kollozheku te mbushura me kerpurdha. (Receta nga Erjona Balla)


Duhen:
500 gr kerpurdha
400 gr salcice 
500 gr beshamel
kripe dhe piper i zi
vaj ulliri.

Ne tigan me vaj ulliri skuqim kerpurdha te prera ne kubike per 15 minuta, shtojme kripe dhe me pas shtojme pana i lem te skuqen dei sa pana fiton dendesine. 

Skuqim edhe salcicet e prera ne kubike.

Per 12 petulla duhen:
1 kg qumesht
3 ose 4 gota uji me miell
2 veze
1 koke hudher
kripe, rigon nje luge caji
piper te zi nje luge caji

Pergatitja:
Ne nje tase plastike i bashkojme te gjitha perberjet hudhrat i grijme dhe e shtojme tek tasi.
Veme ne zjarr tiganin e nxehim dhe me ndihmen e nje furce kuzhine e lyejme me pak vaj.
Pasi eshte ncehur edhe vaji hedhim perberjen ne tigan me ndihmen e nje garuzhdeje dhe e hapim shpejt ne gjith tiganin dhe i pjekim ne te 2-ja anet.

Marrim krepat mund ti beni si ne foto ore rrole i mbushim me kerpurdhat dhe salcice dhe i vendosim ne tepsin e pjekjes keshtu veprojme deri ne krepen e fundit. Kur i kemi vendosur te gjitha ne tepsi shtojme lart beshamel dhe i pjekim ne furre per 20 minuta.

No comments:

Post a Comment