2 fileto salmon
6 kokra patate te vogla
10 kokra domate ( si qershi)
1 karot
Piper,krip, majdanoz te fresket ose te thate
2 L.gjelle ver e bardhe
1 thelpi hudher
PERGATITJA:
Si fillim marinojme filetot e salmonit me piper dhe krip i lem reth 30 min te pushojne.Nderkoh patatet, karoten i qerojme( patatet i presim ne gjysem dhe karoten ne forem rethi) dhe i ziejm pergjysem.
Presim nje cope alumini dhe vendosim 1 fileto salmon gjysmat e patateve, domateve dhe karotave i vendosim perreth filetos ,gjysem thelpi hudhre permbi fileto e sperkasim me nje lug vere vaj ulliri piper, kripe majdanoz dhe e mbyllim ne formen karameleje dhe e vendosim ne tave.Keshtu vazhdojm dhe me fileton tjeter.I vendosim ne tave te dyja dhe i pjekim per 15-20 min ne 180C
Shoqerohet me perime te ziera dhe sallat.
JU BEFTE MIRE
No comments:
Post a Comment