Perberesit:
Margarine 250 gr
Mjell 200 gr
Qumesht 1 Lit
Kakao 3 luge supe
Sheqer 300 gr
Veze 7
Cokollate 250 gr
Vanilje 1 bustine
Sheqer pluher 50 gr
Pergatitja:
Ne tenxhere shtojme gjysmen e qumeshtit, kakaon, miellin, ne zjarr te avashet, sapo te nxehen shtojme dhe gjysmen tjeter te qumeshtit, sheqerin, cokollaten, gjalpin vaniljen, i trazojme deri sa te trashet (Jo shume) e zbresim nga zjarri, sapo te ftohet pak shtojme te verdhat e vezve nje nga nje duke i trazuar.
Te bardhat i rrahim me mikser sa te mos bien nga tasi, shtojme te bardhat e rrahura ne masen e mesiprme, duke trazuar me levizje te avashta.
Lyejme formen me gjalpe, shtojme masen 'kujdes duhet te jete dy gishta poshte formes' pjekim ne 180 gr per 20-25 minuta sa te zere korre siper.
Nuk nxiret nga forma, qendron ne forme, sperkateni me sheqer pluher, brenda do jete si krem, jo e pjekur si keik ndaj mos mendoni se eshte e pa pjekur.
Mund ta ndajne dhe ne forma te vogla masen Ju befte mire
No comments:
Post a Comment