Perberesit:
3 karrota,
1 qep
2 presh,
1 patate,
1 filxhan caji laker te grire,
2 speca,
kripe, piper.
Pergatitja:
Ne tenxhere hedhim vaj grijme qepen dhe presht i skuqim lehte pastaj shtojme te gjitha perimeter e grira i skuqim per disa per minuta duke i perzier vazhdimisht,i hedhim nje lug gjelle salce domatesh.i shtojme uje dhe i lejme te zihen ne zjarr te avashet e rregullojme me kripe. Pasi supa eshte gati e hedhim ne kullojse ne njeren ane mbajme perimet ne anen tjeter lengun. Marim perimet i hedhim ne blender i perzijme sa te behen pure.I bashkojme me lengun i perzijme mire.Nga ana tjeter marim 4feta buke i lyejme me gjalp dhe i pjekim ne grilen e zones per 4minuta hedhim supen ne pjata dhe i coptojme siper buken e thekur. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment