Per pandespanjen:
150 gr mjell
20 gr kakao
5 veze
125 gr sheqer
Per sherbetin:
250 ml uje
150 ge sheqer
Per meregen Italiane na duhen:
20 ml uje
180 gr sheqer
3 te bardha veze
Per kremin:
180 gr cokollate gatimi
Mernga Italiane qe pergatitem me larte
600- 700 gr krem qumeshti per embelsira te trashe
Pergatitim pandispanjen:
Sitim miellin bashke me kakaon. Rahim vezet me sheqerin deri sa te behen krem i bardhe. Ne vazhdim ndezim furren ne 180 gr C.
Shtojme mjellin dhe kakaon e situr pak nga pak ne vezet e rahura.trazojme me luge druri. Shtrojme brumin ne nje forme 23cm dhe pjekim ne 180 gr C per 25 minuta. (Mund te perdorni dhe pandispanje te gatshme)
E leme te ftohet mire "E mira do ishte te ftohej nje nate".
Pergatitim sherbetin:
Ziejme sherbetin 2-3 minuta qe ne minuten qe mori vale. Ja hedhim sherbetin te ngrohte pandispanjes, pak e nga pak me kujdes qe ta pije te gjithe sherbetin.
Mernga Italiane:
Shtojme ne zjarr te avashet sheqerin dhe ujin, ne vazhdim rrahim te bardhat e vezve me tel kuzhine, sapo vezet te shkumohen marim sheqerin me ujin qe zjeme me larte reth 4 minuta dhe e hedhim pak nga pak duke rahur te bardhat e vezve, i rrahim deri sa mos te na bjkere nga ene.
Pergatitja e kremit:
Shkrijme cokollaten,e heqim nga zjari shtojme merengen Italiane duke trazuar me luge, shtojme dhe kremin e qumeshtit qe e kemi rahur deri sa te jete bere kerm i trashe. Presim pandispanjen ne 3 pjese te barabarta,vendosim pjesen epare ne formen qe do pergatisim torten, sperkatim me sherbet, shtrojme nje pjese te kremit . Vebdosim pjesen e dyte prap shervet prap kremin, shtojme dhe pjesen e trete ,mbajme nje pjese nga kremi per zbukurimin e tortes.
Vendosim torten ne frigorifer per dy ore e nxjerim dhe bejme zbukurimin mbas deshires.
No comments:
Post a Comment