Sunday, December 15, 2013

BIFTEK I MBUSHUR: (Receta e derguar nga Bukurie Nexhipi)


1 Kg biftek
4 patate
Djath qe shkrihet (kackavall.mocarela etj)
2 gota Qumesht
Are myshku
Krip piper.
pak gjalp.
Vaj ulliri

I skuqim bifteket ne vaj te nxehur me pare. I hedhim te gjithe ne nje tigan te madh. I leme ne zjarr te ulet ne ujin qe do nzjerin nga skuqja. Pasi e kan pire ujin i heqim dhe i shtrojm ne tave hedhim yndyren qe ka mbet ne tigan mbi biftek hedhim krip piper dhe i mbulojm me leter alumin. Nderkohe pergatisim purene ziejme patatet dhe i shtypim, hedhim 2 luge gjalpe, kripe, piper, arre myshku dhe qumesht. E perziejme masen dhe e hedhim mbi mish e pjekim per 20 min ne 200C. Pasi ka mare shtrese te kuqe e heqim hedhim djathin dhe e veme edhe 5 min sa te shkrije djathi. E leme te ftohet pak dhe e presim.

JU BEFTE MIRE 

No comments:

Post a Comment