Perberesit:
1 pandispanje te gatshme,
350gr boronica te fresketa,
450gr krem pana,
200gr veze (vetem te bardha) -te ndara nga e kuqja.
SHerbet:
250gr sheqer,
50ml uje,
125 gr veze (vetem te bardhat).
PERGATITJA:
Ne nje ene hedhim 200gr vezet dhe 50gr sheqer rahim me mikse ngadal , nje tjeter ene e veme ne zjarr dhe hedhim 200gr sheqer 50ml uje dhe 125gr veze te bardhat vlojme deri sa ta arine temperaturen121°C pastaj e leme te ftohen ne temperature te dhomes pasi jane gati shtojme dhe keto te masa gjysem e rrahur dhe perseri rrahim me mikser deri sa te shkumzohet mire masa.
Ne nje ene grijme me mikser boronicat dhe shtojme ke kremi pana i pergaditur, perziejme mire ngadal me tel dore.
Kremin pana me boronice dhe kremin e fituar nga vezet e bejme bashke duke perzier me tel dore,dhe me nje shiringe vendojm ne kallopa katror, dekorim sipas deshires. E leme te ftohet 2 ore ne frigorifer...
E falenderoj Elmedinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment