Friday, December 20, 2013

Biskota te mbushyra me recel ose nutella (sipas deshires) (Receta nga Alma Palokaj)


Perberesit jane: 
2 gota uji me miell (ose 250 gr miell) 
50 gr niseshte,
100 gr sheqer (nese keni sheqer pluhur me mire akoma sepse biskotat dalin me te mira ) 
120 gr gjalpe,
2 veze,
esence limoni ose lekure limoni te grire me rende ,
1/2 buste (paketim i vogel) pluhur fryres per torta ,
recel ose nutella sipas deshires 250 gr..

Pergatitja:
Perziejme perberesit sipas rradhes miellin, niseshten, sheqerin, pluhurin fryres, vezet dhe gjalpin. I hedhim edhe esencen e limonit dhe pregatisim brumin te cilin nuk duhet ngjeshur shume. Brumin e fusim per gjusem ore ne frigorifer. Pastaj e hapim brumin me trashesi 2-3 milimetra dhe me nje gote uji formojme rrathet. Marim 2 rrathe. Tek njeri hedhim recel ose nutella dhe e mbulojme me rrethin tjeter siper duke shtypur pak anash qe mos te dale receli ose nutella gjate pjekjes.i pjekim ne furre te parangrohur me 170 grade per 20 min. Siper sipas deshires i hedhim sheqer pluhur ose cacao nese eshte me nutella 

No comments:

Post a Comment