Monday, December 9, 2013

Buke misri e embel (Receta e derguar nga Sajmira)


1 e 1/2 gote uji me mjell misri.
1 gote me vaj misri.
1/2 gote uji me sheqer.
1 maje luge kripe.
1 gote uji me leng portokalli.
1/2 luge gjelle kanelle.
Konjak mbas deshires 1/2 filxhan kafeje.
4 veze.

Pergatititja:
Rahim vezet me sheqerin sa te shkumohen, ne nje ene tjeter vendosim mjellin e misrit hapim nje apsire ,shtojme masen e vezve. Ne nje tas rahim perbersit e tjere "vajin, kripen, lengun e portokkalit,konjakun dhe kanellen" i shtojme ne mjell dhe i trazojme mire e mire sa te behet nje mase homogjene. Lyjme nje forme ose tepsi me vaj shtojme masen e brrumit , dhe pjekim per 40 - 45 minuta deri sa te skuqet.

Nese doni brenda ne mase te brrumit mund te shtoni cokollate , ose arra ,bajmame etj. Ju befte mire :)

No comments:

Post a Comment