Sunday, December 8, 2013

JAPRAKE OSE (DOLLMA): (Receta nga Leonora Pane)


Gethe rrushi, 
qepe te njoma, 
mish te grire, 
oriz, 
salce, 
nenexhik (nangjazem) dhe kripe e vaj, 
sasia varet nga sa doni te beni..., 

Pergatitja:
Pasi ti keni lare gjethet e rrushit verini ne nje tenxhere me uje te ngrote te zjejne per 5min, pastaj hiqini dhe verini ne nje ene te hapur qe te ftohen, me pas merni qepet grijini ne nje tigan hidhini vaj dhe vereni ne flake mesatare te skuqet duke e trazuar here pas here, kur te jete skuqur qepa hidhni mishin e grire kripen dhe trazojeni deri sa te thahet uji qe leshon mishi, me pas hidhni salcen dhe pasi ta trazoni dy...tre here shtoni orizin dhe me pas fikeni soben, shtoni nenexhikun te grire imet dhe trazojeni, me pas merni gjethet nje nga nje hidhni ne mes te gjethes nje luge nga orizi qe pergatitet dhe mblidhini mire anet e gjethes ne menyre qe te mos hapen kur te zjejne, dhe vendosini ne nje tenxhere ku me pas do zjejne, dhe keshtu me radhe duke i mbushur te gjitha gjethet, pasi ti mbaroni se mbushuri dhe vene te tenxhere hidhini uje te nxhete deri sa te mbulohen dhe verini te zjejne me ngadale me kapak ne flake te ulet deri sa te thajne ujin. Ju befte mire :)

No comments:

Post a Comment