Sunday, December 8, 2013

EMBELSIRE MOUSSE (Receta nga Elmedina Osmani)


PERBERSIT:
300g cokollate per gatim,
200gr margarine, 
200gr sheqer, 
8 veze, 
40gr miell, 
20 gr cokollate per dekorim..

PERGATITJA:
Shkrime margarinen dhe cokolladen bashke, thyejme vezet ndajme te bardhat anesh,ne enen me te kuqet e vezes hedhim sheqerin dhe rrahim deri sa te shkumezohen, hedhim cokollaten e shkrire ke ena me vezet e rrahura dhe e perziejme mire me tel dore, pastaj rrahim te bardhat e vezes deri sate shkumezohen dhe i hedhim ne masen e pergatitur, perzejme mire masen. Nga masa e pergatitur ndajme nje pjese ne nje ene tjeter dhe e leme anash, ne masen hedhim miellin dhe e derdhim masen nje tepsi rumbullakte 26cm anen. E pjekim 180°C 12 deri 15 min. Pasi eshte pjekur mbi pandispanje hedhim masen e lene anash dhe e dekorojme me cokollat te thermuar, e vendosim ne frigorifer per 6 ore...

Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment