Friday, December 20, 2013

Fileto vici me krem (Receta nga Bukurie Nexhipi)


Per 2 fileto na duhen:
2 gota qumesht pana (ai lloj qumeshti perdoret dhe per torta)
2 luge gjelle (Knor ose Maggi) per krem mishi
2 kerpudha te fresketa
Pak vaj ulliri, krip, piper.
1 luge kafeje margarine

Pergatitja:
Fileton e vicit e marinojm per 10 min me vaj ulliri kripe, piper. E pjekim ne zgare. Ne mungese mund te piqet edhe ne tigan por ne zjarr shum te ulet. Sepse eshte e trashe dhe duhet ta mari pjekjen gradualisht.

Me pas skuqim kerpudhat me 1 luge kafeje margarin hedhim gjysem filxhan uje lem gjer sa ta pije ujin hedhim qumshtin pak kripe, piper ne momentin qe qumeshti mer vale hedhim pluhrin knor ose maggi dhe e leme sa salca trashet dhe e heqim. Mishin e vendosim ne pjate dhe e hedhim salcen siper.

E shoqerojm me patate ose sallat. Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment