Friday, December 6, 2013

Hallve me cokollaate e mjell elbi (simigdali) (Receta e derguar nga Sajmira)



Per sherbetin
2 gota sheqer
4 e 1/2 gota uje 
Lekuren e 1 portokalli
1 shkop kanelle

Per hallven
400 gr mjell elbi (simigdal)
250 gr vaj ose gjalpe
Bajame 1 gote
120 gr cokollaate
lekuren e 1 portokalli te grire ne rende

Vendosim ne tenxhere perbersit e sherbetit, ne zjarr te avashet trazojme sa te tretet sheqeri, me pas e zbresim nga zjari. Ne tenxhere tjeter shtojme vajin dhe miellin e elbit e skuqim ne zjarr te avashet sa te mare ngjyre te kuqerremet, e zbresim nga zjarri shtojme sherbetin duke trazuar shtojme bajamet e pjekura me pare. Vendosim tenxheren prap ne zjar dhe trazojme dero sa te pije lengjet , shtojme lekuren e portokallit dhe cokollaaten e grire me rende, trazojme mire te hapet cokollaata dhe e vendosim ne forrme.

Nga siper sperkateni me pak sheqer pluher. Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment