Per sherbetin
2 gota sheqer
4 e 1/2 gota uje
Lekuren e 1 portokalli
1 shkop kanelle
Per hallven
400 gr mjell elbi (simigdal)
250 gr vaj ose gjalpe
Bajame 1 gote
120 gr cokollaate
lekuren e 1 portokalli te grire ne rende
Vendosim ne tenxhere perbersit e sherbetit, ne zjarr te avashet trazojme sa te tretet sheqeri, me pas e zbresim nga zjari. Ne tenxhere tjeter shtojme vajin dhe miellin e elbit e skuqim ne zjarr te avashet sa te mare ngjyre te kuqerremet, e zbresim nga zjarri shtojme sherbetin duke trazuar shtojme bajamet e pjekura me pare. Vendosim tenxheren prap ne zjar dhe trazojme dero sa te pije lengjet , shtojme lekuren e portokallit dhe cokollaaten e grire me rende, trazojme mire te hapet cokollaata dhe e vendosim ne forrme.
Nga siper sperkateni me pak sheqer pluher. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment