Wednesday, December 18, 2013

Kofshe gjel deti me zarzavate:


Per 6 racione:
- 2 kofshe gjel deti (600 g secila)
- 6 luge supe birre
- 2 luge supe mjalte
- Piper
- Coriander
- 40 gr gjalpe
- 400 ml leng pule
- 1 thelb hudher
- 300 gr qepujka
- 500 gr karrota
- 250 gr kungulleshka

Pergatitja:
- Lahen kofshet dhe thahen me piceta letre.
- Perzihet birra me mjaltin, derdhet siper kofsheve dhe lihen e marinohen per nje ore.
- Hiqen nga marinada, e cila ruhet menjane dhe sperkaten me piper dhe coriander.
- Ne nje ene nxehim gjalpin dhe skuqim kofshet nga te dyja anet deri sa te marrin nje ngjyre te kuqerremte.
- Hidhet siper lengu i pules dhe lengu i marinades, ne fund shtohet hudhra e shtypur me pak kripe.
- Mbulhet ena, dhe kofshet lihen te valojne per 1 ore.
- Qerohen dhe priten karrotat e qepujkat dhe bashkohen me kofshet 45 minuta pas zjerjes se tyre, kurse kungulleshkat hidhen 10 minuta me vone.
- Hiqen nga zjarri, pritet mishi ne feta dhe sherbehet me zarzavate.

No comments:

Post a Comment