Perberesit:
1 koke qingji ,
400 gr plenc ,
100 gr gjalp ,
2 lug vaj ulliri ,
3 gjethe dafine ,
4 thelpi hudher ,
3 luge salce domate ,
3 luge miell ,
spec djeges,
Pergatitja:
Lajm mire plencin dhe koken ,i veme ne tenxhere me uje ,me pas i hedhim 1 lt e gjysem uje ,kripe, gjethe dafine ,hudhrat dhe 2 luge vaj ulliri , i veme te ziejne deri sa te ndahet mishi kokes nga kocka ,i pastrojme dhe heqim kockat ,me pas ne tigan hedhim gjalpin ,shtojme 3 luge miell, hedhim salcen i perziejme pak ,me pas i hedhim ne tenxhere i hedhim specin diegez ,regullojme me kripe, e leme te zieje per 10 min dhe ne fund hedhim 3 luge uthull , e leme te zieje edhe 5 deri ne 10 minuta dhe eshte gati per servirje Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment