PERBERSIT:
4 patate te medha
300 gr salc kosi
1 kastravec
3 thelb hudher
Kripe, piper, 2 luge majdanoz i grire
Pak gjalp i shkrire
Vaj ulliri
Kjo eshte nje recet shume e thjeshte por shum e shijshme
Patatet i lajme mire dhe i ziejm me lekure 15 min (mbas vales) ne uje me pak krip .Me pas i heqim dhe i lem 10 min te ftohen pak. Presim letren alumin ne copa dhe vendosim patatet i lyejm me nje furce kuzhine me gjalp dhe i mbeshtjellim. I vendosim ne tave dhe i pjekim per 40-45 min ne 220C. Me pas pergatisim salcen e kosit me hudher piper krip vaj ulliri dhe kastravecin te prere ne copa shum te vogla. Pasi patatet jan pjekur i presim me thike ne mes mbi letren alumin. I hedhim pak gjalp dhe i mbushim me salcen qe pergatitem siper i sperkasim me majdanoz te grire. (Mund ti mbushni edhe me mish me djath me gjalp ) shoqerohet me biftek qofte etj...
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment