Wednesday, December 4, 2013

Receta per Gurabijet 5 lekshe



Perberesit:
400 gr gjalpe,
9 ose 10 luge sheqer,
3 filxhane caji niseshte,
1 bustine (paketim i vogel) vanilje,
2 filxhane miell,
1/2 filxhan caji sheqer pluhur.

Pergatitja:
Ne nje tas te bollshem, rrahim gjalpin me sheqerin pluhur dhe sheqerin normal. Shtojme pak e nga pak niseshtene dhe e trazojme akoma qe te behet homogjene. Shtojme vaniljen, shtojme pak nga pak miellin derisa te krijohet nje brum i bute.

Nuk duhet perdorur miell me teper se c'duhet, pasi na krijon veshtiresi ne dhenien e formes por edhe ne shije.

E veme te forcohet ne frigorifer per te pakten 40 minuta.

E marrim pjese pjese dhe duke e rrotulluar mbi tavoline, i japim forme bastuni me trashesi sa gishti i madh, dhe i presim ne diagonal, (kini parasysh ato qe hanim me aq qejf dikur). Me ndihmen e pirunit, siper bejme viza ne menyre delikate.

Pasi mbarojme gjithe brumin keshtu, i veme ne tave mbi leter furre dhe i pjekim ne furre te ngrohte ne 160° per rreth 25-30 minuta e megjithate, derisa nga poshte te kene marre pak ngjyre, por siper duhet te jene te bardha. Lerini te ftohen para se ti hiqni nga tava e sipas deshires, sperkatini me sheqer pluhur. Ju befshin mire 

No comments:

Post a Comment