Monday, December 16, 2013

Torta Barbi (Receta nga Bukurie Nexhipi)




Kjo eshte nje ide e bukur dhe shum e thjesht per femijet tuaj.

PERBERSIT PER BRUMIN:
500gr mjell
350gr sheqer
250gr gjalp
5 veze
100ml qumesht
1 pluhur pjekes (Baking Powder, Peciv, Levito)
1 vanilje pluhur

PER MBUSHJEN:
2 Paketa krem te gatshem me shije qe ju e deshironi.

PER ZBUKURIMIN:
Nese torten do ta mbulojm me marzipan na duhet 400 gr nese jo mund ta mbuloni me krem.
2 paketa krem per zbukurimin.

Gjalpin dhe sheqerin e punojm me nje rahese embelsirash (gjalp i ambjentit) e punojm gjersa te behet mas kremi me pas hedhim vezet i punojom perseri jo te behet shkum.Me pas hedhim qumesht dhe pluhrin pjekes e trazojm masen perseri dhe hedhim mjellin me vanilje. Masen e hedhim ne nje forem torte si per gugll kek (Une kisha nje forem jo me hapsir ne mes.Kjo do te ishte me mire) E lyejm formen me pak yndyr dhe e pjekim per 1 ore ne 160'.Per 40 min soben nuk duhet hapur.

Pasi ka perfunduar pjekja e lem te ftohet dhe me pas e presim ne 3 pjese.E presim ne 3 pjese dhe pjeset i mbushim me krem.Me pas nese keku eshte pa hapsir ne mes e presim pak ne mes dhe vendosim barbin (barbit ja kemi heq kembet dhe e kemi mbeshtjell me alumin ose qesk guzhine pjesen qe eshte brenda tortes) Nese do e zbukurojm me krem e lyejm me nje shtres kremi dhe e venosim ne frigorifer per 30 min me pas e lyejm perseri me krem dhe e zbukurojm sipas deshires.Mund ti vem lule sheqeri ne fustan.Nese e zbukurojm me marzipan.E hedhim marzipanin ne pjate dhe e lyejm me ngjyrus tortash e punojm me pirun dhe lem per 10 min me pas ne tavolin hedhim pak sheqer puder dhe lyejm marzipanin (hedhim sheqer puder gjersa marzipani mos te na ngjitet neper duar) e hapim me nje pec per pica.Dhe e zbukurojm torten si te kemi deshire.

Do ishte akoma me e bukur nese do ta vendosnim TORTEN BARBI mbi nje tjeter torte katrore ose e rumbullaket. Suksese 

No comments:

Post a Comment