Thursday, December 19, 2013

Tre lloje buke (Receta e derguar nga Sajmira)

400 gr miell
Kripe 
1 luge margarine 
1 veze 
1 luge supe maja 
1 luge e vogel sheqer
uje i vaket sa te mare brumi 
1 luge qumesht per lyerjen e bukve siper

Mbushja e pare: 
1 kuti e vogel miser konserve

Mbushja e dyte paste ulliri:
ose 15 kokra ullinj te grire ne mikser.

Mbushja e trete
djathe ,rigon

Pergatitja:
Vendosim sheqerin me majene ne nje gote me dy luge uje te vaket per pak minuta te shkumohet. Ne enen e gatimit shtojme mjellin dhe perbesit e brumit, shtojme dhe majene qe u shkuma, pak nga pak uje te vaket sa te behet brume elastik .

E punojme mire dhe e lme te mbuluar me nje picete te qullur me uje per 30 minta te vije.

Sapo te jete frryre brumi e marim dhe e ndajme brumin ne tre pjese te barabarta, ne c'do pjese shtojme mbushjet me larte e punojme bashke me mbushjen qe te perzihen mire me brrumin, ndajme c'do pjese ne tre pjese te barabarte dhe e hapim me dore ne forme bastuni te gjate, formojeme gerdhete me te treja ndarjet, keshtu me radhe bejme te te treja llojet e bukeve, vendosim ne tepsi leter fure shtojme buket me rradhe i lyejme nga siper me qumesht dhe e leme brrumin per 30 minuta te fryhet te mbuluar me picete te qullet. Pjekja ne 180 gr C sa te skuqen .

No comments:

Post a Comment