Sunday, January 12, 2014

Byreke me djath dhe veze (Receta nga Ervina Saliu)



Perberesit per brumi:
2-gota miell,
4-luge vaj,
dhe uje sa te mari.

Per mbushjen:
400gr djathe te bardhe,
2-veze,
2-luge vaj,
majdanoz,
piper.

Pergatitja:
Ne nje tas hedhim miellin dhe vajin dhe e perziejme mire sa te behet si rere,me pas shtojme ujin pak nga pak duke punuar brumin,eshte gati kur nuk ngjit me neper duar. E marim e ndajme ne 10-15 topa te vegjel,marim njeren top dhe e hapim ne nje pete te holle,lart i hedhim nga masa qe i kemi perzier te gjitha ne nje tas,peta duhet te jete e lyer mire nga te gjitha anet,e mbledhim ne rolo e me pas i japim formen qe duam,e vendosim ne tave te lyer me yndyre dhe keshtu veprojme me te gjitha. Nga lart e sperkasim me pak uje i hedhim dhe pak vaj dhe e pjekim ne 220 gr per 20-25 min. Ju befte mire :)

No comments:

Post a Comment