Përbërësit:
250 ml qumësht,
1 kg miell,
1 filxhan çaji gjalpë,
maja,
3 lugë sheqer,
4 vezë,
2 të verdha veze,
Përziejmë qumështin me sheqerin sa të tretet sheqeri. Në miell shtojme maja, gjalpë, vezët e rrahura, vanilje. Brumin e përgatitur e mbulojmë sa të dyfishohet vëllimi.
Brumin e ardhur e hapim petë dhe presim petullat. Për të bërë vrimën e mesit përdorim një gotë më të vogël.
I hapim në tepsi me letër kuzhine dhe I lëmë sërish të vijnë. I skuqëm në tenxhere me vaj në temperaturë mesatare pasi rrëmbehen shpejt. I vendosim në letër kuzhine për të thithur yndyrën e tepërt.
Spërkatim me sheqer pluhur dhe shoqërojmë me reçel sipas dëshirës. Unë kam tre lloje reçeli të përgatitur vetë: reçel manderine, rrushi dhe ftoi. Gjithçka mbetet në dëshirën tuaj.
Ju bëftë mirë!
No comments:
Post a Comment