Saturday, January 4, 2014

GERSHET PICE I MBUSHUR ME SALCICE, PATELLXHANE, MOCARELE: (Receta nga Leonora Pane)



Perberesit:
Brume per pica, 
salcice, 
patllixhane, 
mocarele,
vaj ulliri, 
piper i zi dhe kripe, sasia varet nga madhesia qe do beni gershetin, 

Merni patllixhanin dhe pasi ta keni lare dhe hequr lekuren prejeni ne katrore te vogla dhe vereni te skuqet me pak vaj ulliri, kripe dhe piperin, pasi te jete skuqur patllixhani shtoni salcicen e copetuar dhe trazojini deri sa te skuqet edhe salcicja, pastaj lereni te ftohet, hapni brumin ne forme drejtekendeshi dhe nga te dyja anet prejeni ne rripa po duke lene mesin e petes te pa prere, merni salcicen me patllixhanet dhe hidheni ne mese te petes ne te gjithe gjatesine e petes dhe shtoni mocarelen siper pasi ta keni prere ne kuadrate te vogla, pastaj kalojini rripat e brumit qe prete njeren nga nje ane dhe njeher nga ana tjeter duke formuar gershetin, mund ta lini pa i ven gje tjeter siper ose mund ta zbukuroni si ne foto duke prere brumin ne forma lulesh dhe vendosur siper sic e shikoni ne foto, pastaj vendoseni ne nje tepsi pasi ti keni vene leter furre dhe futeni te piqet ne 220° per 30min.

No comments:

Post a Comment