Saturday, January 4, 2014

Torta me perberes kafene (Receta nga Dafina Tushaj)



Përbërësit
400 gram miell te tipit 00 
150 gram gjalpë
230 gram sheqer
4 vezë
100 ml kafe ekspresit
nje majë te luges me kripë
1 bustine (paketim i vogel) livieto (baking powder, pluhur per pjekje)
250 gram çokollatë e errët
250 ml krem pana

Përgatitja:
Ne fillim shkrijm gjalpin dhe e lem të ftohet.
Në një tas hedhim vezet dhe 200 gr sheqer, ndersa 50 gr te mbetur i leme menjane, sebashku me cokollaten dhe kremin pana..
Dhe i mikesojme me mikser per disa min. Shtojme gjalpin dhe gjysmen e kafes dhe fillojme ti mikesojme me mikser, derisa te marrim nje mas homogjene te qete.

Marrim taven dhe vendojme leter furre dhe hedhim masen ne te.
E fusim te piqet ne furr te ngrohur me pare ne tem 180 ° C per rreth 45-50min.

Ne nje tenxhere te vogel shkrijme cokollaten ne zjarr te ulet, ne te shtojme dhe panen dhe sheqerin e mbetur dhe kafen duke e perziere mire derisa te arrijme ta transformojme ne nje krem.
Pasi kremi eshte trashuar e heqim nga zjarri dhe e lem te ftohet.
Torten e presim ne dy disqe,,dhe e lem te ftohet. Pastaj lagim torten me kremin dhe disqet i bashkojme njeri mbi tjetrin.
E sperkasim dhe nga jashte dhe torten e lem te ftohet.

No comments:

Post a Comment