Sunday, January 5, 2014

Kek me ananas (Receta nga Migena Agolli)



Perberesit:
200 gr miell (per kek ose embesira) , 
200 gr sheqer kristal , 
200 gr gjalp , 
4 kokrra veze , 
1 l. kafeje pluhur per pjekje
1 l.kafeje sheqer me vanilje 

Pergatitja:
Rrahim vezet me sheqerin dhe sheqerin vanilje derisa te behet shkume me pas hedhim gjalpin te tretur pak me pare por e tresim derisa te behet likuide dhe jo me ngjyre ...i perziejme mire e mire dhe me pas hedhim miellin me pluhrin per pjekje dhe i perziejme avash....

Ne kete rast une kam marre kuti ananasi por mund ta beni dhe me anans te fresket ose 4 kokrra molle te qeruara ...ose çokollate etj...sipas deshires tuaj ... Vazhdojme perzjerejen avash avash...

Ne kete menyre nuk demtohet brumi i kekut qe ndihmon ne pjekeje ....

E pjekim ne furren e ngrohur me pare ne 180 ° per 35 - 40 minuta dhe duke e kontrolluar me nje gjelpere guzhine ose tel me thjesht ... per te pare nese eshte pjekur apo jodhe jo varet dhe nga stufa e pjekjes ... pas pjekejes e line ne fure e shuajtur per 10minuta ....SHIJOJENI ! Ju befte mire !!!

No comments:

Post a Comment