Thursday, January 16, 2014

Panespanje me leng portokalli dhe sherbet (Receta nga Silvana Belishaku)



Perberesit:
3 veze ,
300 gr miell ,
75 gr gjalp,
250 gr sheqer,
1 luge gjelle qumesht,
3 portokalle,
lengun dhe lekuren e grire ne rende ,
1 pako fryres embelsirash ,
pak kripe ,

Per sherbetin:
3 gota sheqer ,
2 gota uje ,
karafil dhe lekur portokalli per arome ,

Pergatitja:
Ndajme te verdhat nga te bardhat, i rrahim me mixser te bardhat me pak kripe, me pas ne nje ene tjeter perziejme te verdhat me sheqerin, hedhim te gjithe perberesit e tjere, i perziejme mire, ne fund hedhim te bardhat, i perziejme me kujdes te mos bjere volumi, e hedhim masen ne tepsi, e pjekim 180° per 45 minuta , bejme sherbetin, e ziejme per 10 minuta, e leme te ftohet pak dhe ja hedhim pandespanjes, e leme te ftohet dhe eshte gati per servirje. Ju befte mire :)

No comments:

Post a Comment