1 pule rreth 1 kg
1 gote oriz (basmati)
1 qepe
2 e 1/2 uje
pak veget
Piper te bardh
Krip
1 lug gjelle mustard
nje dege rozmarine
Pak borzilok te thate
100gr gjalp
Pergatitja:
Si fillim pastrojm pulen e lajm me uje te bollshem dhe e thajm me leter kuzhine
Me pas e lyejm ne te gjitha anet me mustard dhe pak veget piper krip dhe rozmarine.
Orizin e vendosim te ziej me pak krip e dy gota uje
Ne nje ene hedhim 50gr gjalp dhe skuqim qepen te grir holle, hedhim orizin e zijer te qepa dhe i skuqim dhe pak sebashku.
Hedhim piper krip pak veget dhe borzilok dhe mbushim pulen.
Pjesen tjeter te gjalpit e shkrijm dhe ja hedhim pules siper dhe 1/2 gote uji ne tave .E mbulojm me leter alumin ne gjysmen e kohes te pjekjes.
E pjekim per 1 ore ne 200C
(Nese ju ka mbetur oriz nga pula mund ta hidhni reth pules gjysem ore para se te jete gati)
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment