Monday, February 3, 2014

Berxolla ne furre (Receta nga Ela Rexhmati)



Perberesit:
2 berxolla,
5 ose 6 patate,
2 speca,
2 domate,
kripe,piper,rigon, 
lengun e nje limoni,
3 lug gjelle vaj.

Pergatitja:
Pasi i lajme berxollat kane kulluar ujin i hedhim kripe,piper,rigon, pastrojme patatet i presim ne copa te medha dhe i sperkasim me kripe,piper,rigon dhe I vendosim ne tave me pas berxollat siper, presim specat dhe domatet rrethore si per pice dhe I vendosim siper berxollave I sperkasim me pak kripe dhe vajin e mbulojme me leter alumini pjekim ne 200grade per 45minuta me pas heqim letren i shtojme lengun e limonit dhe i lejme sa te marin ngjyre. Nuk ka nevoje te shtojme uje ose vaj sepse ka yndyre berxolla.
Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment