Perbersit:
1 veze
120 gr gjalpe
90 gr sheqer
200 gr miell
lekura e nje limoni e grire ne rende
Pregatitja:
Montojme ne nje ene vezet me gjalpin dhe sheqerin derisa te shkrihet mire sheqeri.
Shtojme miellin dhe lekuren e limonit dhe e mix mire perberjen duke marre nje mase te brumit pak a shume si brumi per buke. Pasi brumi eshte gati e vendojme ne nje ene dhe e mbulojme duke e len njean per rreth 30 min.
Pastaj hapin brumin ne tavoline dhe me nje got formojme masa te vogle te brumit.
Per hapat e tjera ndiq udhezimet ne foto.
Pasi mjellmat jan gati, ne nje pjate hedhim te verdhet e vezes dhe i lyjme lehtesisht me furce siper.
Piqen ne furre te ngrohur ne t 180 gradë për rreth 20-25 minuta derisa te marrin ngjyre te arte.
No comments:
Post a Comment