Perberesit:
800gr miell,
1 luge gjelle maja,
1 luge gjelle me kripe,
1/2 luge gjelle me sheqer,
uje,
50 ml vaj,
100 gr djath,
100gr ullinj,
1spec jeshil.
Pergatitja:
Ne nje ene hedhim pak uje te vaket dhe shtojme majane e perzijme e lejme per pak minuta,me pas ne nje tas hedhim miellin, sheqerin, kripen, majane, vajin, shtojme dhe majane fillojme e zejme brum duke shtuar uje derisa brumi te mos na ngjitet neper duar e lejme ne nje vend te ngrohte te mbuluar qe te fryhet per 1 ore,me pas e ndajme brumin ne 2 pjese dhe e hapim me duar nje pete shtojme djathin e thermuar ullinjt specin e prere imet e perzijme mire brumin qe te bashkohen te gjithe perberesit me pas hapim dhe e vendosim ne tepsi keshtu veprojme dhe me pjesen tjeter I lejme dhe 45minuta qe te fryhen ne vend te ngrohte dhe pjekim ne 200grade per 40minuta, nje recete teper e shijshme, Ju befte mire
No comments:
Post a Comment