Perbersit per petat:
1 kg Miell
Uje( sa don brumi)
Kripe
Perbersit per mbushjen :
1 kg (ose me shume si mbas personave qe jane)Presh
1 filxhan cajiOriz
1 tufe Qepe te njoma
Vaj
Kripe per te bere harxhen marim qepen dhe preshin i grijme te vogla dhe fillojme ti skuqim ne nje tenxhere pasi fillon qepa te skuqet hedhim preshin mbasi e kemi grir te vogel i lem te skuqen te dyja se bashku i hedhim ose jo mish te grire i skuqim se bashku dhe i hedhim 1 filxhan caj oriz dhe 2 filxhan caj uje mbasi te kete zier e heqim e lejm te ftohet me pas procedojme me pergatitjen e petave
Marim 1 kg miell i hapim nje hapesire ne mes dhe i shtojme ujin dhe kripen i bashkojme ti bejm nje mas homogjene dhe e punojme brumin deri sa te jete ngjeshur mire me pas marim pecin i hapim sa te mari formen e rrethit po jo shume e madhe dhe i vendosim ne nje pjat te thelle njeren mbi tjetren te lyer me vaj derisa brumi te mbarohet dhe marim nje mbules tavoline jo shume te madhe e lyejme me miell dhe fillojme i marim petat nje nga nje dhe i hapim me dore qe te na vi ne menyre rrethore dhe kur vendosim peten mbi mbules qe do ta hapim e hapim me dore si akrepat e ores kur peta eshte e hapur holle edhe mire marim harxhen me nje pirun dhe fillojme te mbushim peten ne moment qe e kemi mbushur marim dy cepat e mbuleses e ngrejme ne ate menyre qe peta rrotullohet vete dhe me pas e vendosim ne nje tepsi te lyer me pak vaj dhe vendosim peten ne forme rrethanike ne tepsi dhe kshu me rradhe derisa tepsia te mbushet. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment