Monday, February 24, 2014

MAKARONA ME PANCETE E KERPURDHA (PORCINI) (Receta nga Leonora Pane)


500g makarona, 
200g pancete te tymosur, 
200g kerpurdha, 
50g djath te grire, 
nje thelpi hurdher, 
majdanoz dhe 2 luge supe vaj ulliri. 

Ne nje tenxhere hidhni uje dhe kripe dhe vereni te zjeje, kur tevaloj uji hidhni makaronat, ne nje tigan te mbadh hidhni vajin dhe panceten dhe vereni ne flake mesatare duke e trazuar vazhdimisht, kur te jete skuqur panceta hidhni kerpurdhat te prerane feta, shtoni hurdheren dhe majdanozin te grira imet, vereni kapakun dhe lereni deri sa te thahet uji qe leshojne kerpurdhat pastaj shtoni gjysem gote uje, pasi te jen zjere makaronat hidhini ne tigan dhe trazijini vazhdimishte deri sa te thahet uji qe shtuat, pasi ti keni hequr nga zjarri hidhni dhe djathin e grire trazojini dhe jane gati per te mbushur pjatat.

No comments:

Post a Comment