Përbersit
1Kuti te makarona Penne (si ne foto )
1 Pana
500kg mish te grire /qofte per supe ne forem topthzash
100kg djathe kaçkavall të grirë
250gr proshute te pa prer ose lloj sallam pikante sipas deshires
1veze e zier
1 kuti beshamel
1 gote qumeshet.
1 vazo sals domate Barrilla
Përgatitja.
Hapi 1.
Ziejmë makaronat pene , ne uje hedhim pakez krip dhe pak ereza te perziera.
Makaronat I lem gjysem te ziejn , me pas I heqim I vendosim ne nje tave, dhe I perziejm me pana,
Hapi 2
Vazon e sales Barrilla e hedhin ne tenxhere ,jo plotesish vazon por duke len pakez ne fund. I shtojne dhe pak krip
Ne sals hedhim mishin e grir e bere ne qofte te vogla topthza (gjysem te skuqur me para) , I lem disa minuta te ziejne , derisa salsa te trashet pak.
Hapi 3 ,
Presim proshuten ose sallam pikante ne kubik dhe e skuqim.
Gjithashtu dhe vezen e zier e presim ne kubik.
Marim nje tave, e lyejm me gjalp, ose vaj
Hedhim gjysem e makarona te perziera me pana.
Me pas hedhim salsen me qoftet , vazhdojm hedhim sallamin ose proshuten e prer ne kubik dhe vezen
Me pas I hedhin pak djathe kaçkavall te grire .
Vazhdojm me pjesen e mbetur te makarona, me pas hedhim besamelin dhe e mbulojm me djath kaçkavall , jo te teperuar se djathi ka tendencen te thahet dhe ka shume krip
Vazhdojm dhe te hedhim nje gote qumesht dhe e shpojme makaronat me nje maj thike , ne menyre qe qumeshti te hapet ne gjjth taven.
E pjegim derisa te mar nje ngjyre te kuqerremte .
Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment