Perberesit:
1 pako biskota petit ,
krem pasticerie ,
krem karameli ,
pije alchermes ,
arra te grira ,
biskota per zbukurim ,
Pergatitja:
Fillimisht bejme kremin:
500 mlt qumesht ,
2 luge niseshte ,
4 luge sheqer ,
3 te verdha veze ,
lekure limoni ,
Veme te zieje qumeshtin ,me pas perziejme te verdhat me sheqerin dhe niseshten ,sa te behen kremoz ,i hedhim ne tenxhere ku kemi qumeshtin ,hedhim lekur limoni ,dhe e trazojme sa te trashet ,e leme te ftohet ,me pas ne nje tenxhere te vogel hedhim 4 lug sheqer ,1 / gote uji ,karafil ,lekure portokalli dhe e lem te zihej deri sa te trashet pak.
Ne nje pjate embelsirash bejme shtrimin e biskotave ,duke i lagur me pare ne sherbet ,hedhim pije alchermes ,hedhim kremin ,bejm shtresen tjeter perserisim te njejtat veprime ,me pas hedhim krem karameli ,hedhim kremin pasticierise , arrat e grira ,vazhdojme shtresen tjeter duke vepruar si me pare ,ne fund hedhim kremin e mbetur e zbukurojme siper dhe anash me biskota ,ose sipas deshires ,e leme per 2 ore ne frigorifer dhe eshte gati per tu servirur Ju befte mire
No comments:
Post a Comment