Përbërësit:
3 vezë
3 gota miell
2 gota sheqer
1 filxhan qumësht
gjysme filxhan kafejet me vaj luledielli
1 limon,lekura e tij e grire ne rende
1 pako liieto (pluhur per embelsira, baking powder, peciv)
nje maje te luges me kripë
3 kokrra mollë te erdha.
Pluhur sheqe per dekorim
Pregatitja:
Mollet i lajme dhe i qerojme duke u hequr lekuren, pastaj i presim ne feta te holla dhe i leme menjane ne nje ene. Ne nje ene hedhim vezet dhe sheqerin dhe fillojme ti miksojme me mikser derisa te kene arritur nje volum fryrje te mire. Pastaj shtojme kripen,lekuren e limonit, qumshtin ,dhe i mikersojme serisht.
Bashkojme ne nje ene miellin me livieton dhe i hedhim tek perberja, duke i perziere serisht.
Pasi masa e brumit eshte gati e hellim ne tave gjsmen e brumit,,dhe siper shtrojme nje shtres me molle, dhe pastaj hedhim gjysmen e mbetur te brumit. Siper vendosim serisht molle, sic jane ne foto.
Pasi torta eshte gati ,e fusim ne furre te piqet ne tem 180 C ° per 40-45 min.
Pasi eshte pjekur e heqim nga furra dhe siper e dekorojme me pluhur sheqer.
No comments:
Post a Comment