Wednesday, March 5, 2014

Byrek koral me gjize dhe veze (Receta e derguar nga silvana Belishaku)


Perberesit per brumin: 
500 gr miell ,
uje te vaket ,
kripe ,
2 luge vaj ulliri ,

Per mbushjen:
300 gr gjize ,
3 veze ,
2 luge kos ,
kripe ,
gjalpe per sperkatjen e peteve ,ose vaj sipas deshires.

Pergatitja:
Bejme brumin jo shum te forte, e leme te pushoje per 30 minuta te mbuluar me peshqir kuzhine, me pas pergatitim mbushjen, rrahim vezet, shtojme gjizen, kosin dhe kripen, i perziejme, me pas brumin e ndajme ne topa te vegjel, i hapin me nisesht ,me pas i sperkasim cdo pete me gjalpe, ne cdo pete hedhim gjize, i mbledhim ne forme korale dhe i vendosim ne tepsi, pasi i kemi mbaruar hedhim gjalp siper dhe e pjekim per 35 minuta ne 220 grd. Ju befte mire 

E falenderoj Silvanën  Kushdo që ka dëshirë të publikojë recetat e tij/saj në këtë faqe është i/e mirëpritur 

No comments:

Post a Comment