Perberesit per brumin:
500 gr miell ,
uje te vaket ,
kripe ,
2 luge vaj ulliri ,
Per mbushjen:
300 gr gjize ,
3 veze ,
2 luge kos ,
kripe ,
gjalpe per sperkatjen e peteve ,ose vaj sipas deshires.
Pergatitja:
Bejme brumin jo shum te forte, e leme te pushoje per 30 minuta te mbuluar me peshqir kuzhine, me pas pergatitim mbushjen, rrahim vezet, shtojme gjizen, kosin dhe kripen, i perziejme, me pas brumin e ndajme ne topa te vegjel, i hapin me nisesht ,me pas i sperkasim cdo pete me gjalpe, ne cdo pete hedhim gjize, i mbledhim ne forme korale dhe i vendosim ne tepsi, pasi i kemi mbaruar hedhim gjalp siper dhe e pjekim per 35 minuta ne 220 grd. Ju befte mire
E falenderoj Silvanën Kushdo që ka dëshirë të publikojë recetat e tij/saj në këtë faqe është i/e mirëpritur
No comments:
Post a Comment