Wednesday, March 26, 2014

Makarona me gjoks pule. (Receta nga Engjellushe Tusha)


Perberesit per kater persona:
makarona 500 gr,
gjoks pule 250 gr,
tre thelpinj hudhre ,
spec djeges,
salce dhe 4 luge gjelle me vaj ulliri.

Hedhim vajin ne nje tigan dhe e leme te nxehet pak pastaj hedhim pak spec djeges dhe hudhren e grire dhe i skuqim per 30 sekonda, hedhim mishin e pules (pasi e kemi zjer per 30 min dhe e kemi ber ne kuadrata te vogla) dhe i skuqim se bashku per 5 minuta, hedhim salcen dhe i lem per 10 min ne pak flak, i hedhim 3 ose 4 gjethe borziloku te grira. Zjejme makaronat sipas deshires qe i duam, nga makaronat e zjera meret nje gjysem garuzhde uje dhe e hedhim te salca per tu lidhur duke e ziere per pak sekonda, marim makaronat e zjera, i kullojme dhe i perzjejme ne nje pjatance te madhe, i hedhim ne pjata dhe u hedhim dhe djath parmixhano (djath kackavall i grir) sipas deshires. Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment