Perberesit:
⦁ 500 gr maskarpone
⦁ 200 gr sheqer
⦁ vanilje
⦁ 1-2 luge rum
⦁ 500 ml kafe ekspres
⦁ 400 ml pana per embelsira
⦁ biskota savoiardi
⦁ kakao pluhur
Pergatitja:
Si fillim hedhim rumin ne kafe dhe e bashkojme,pastaj hedhim mascarponen ne nje ene, duhet te jete ne temp dhome, panen e rrahim me mixer , pastaj ne ene hedhim vanilje dhe sheqer, i perzien me shpatull, pastaj i shton kremin pana pak e nga pak,dhe vazhdojme te perziejme me shpatull nga poshte- lart, pastaj lagim biskotat me kafe dhe veme nje shtrese, shtojme kremin e pluhrosim me kakao, vazhdojme edhe me nje shtrese tjeter.Lihet ne frigorifer per te pakten 6 ore , i pambuluar.Mund ta zbukurojme me copa cokollate te zeze(sipas deshires)
Ju befte mire!
No comments:
Post a Comment