Friday, April 11, 2014

Ëmbëlsira me karrota dhe bajame (Receta nga Dafina Tushaj)


Përbërësit:
- 100g e bajame - 120g e karrota - 100g e miellit - Sheqer 50g - 1 vezë - Gjysme gote me qumësht - 30g gjalpe - 1 pako pluhur per pjekje ose thene ndryshe (liviteo, peciv, baking powder) - pluhur sheqer per dekorim .
Procedura :
Ne fillim grijme bajamet imet me mikser ushqimor, edhe karroten e grijme imet ne rende. Ne nje ene hedhim gjalpin ne temperatue te dhomes, dhe e mixojme me sheqerin, pastaj shtojme edhe vezen bajamet dhe produktet e tjera nje nga nje. Pasi masa e brumit eshte gati e hedhim ne ( Piroeta ) quhet keto si vazo te vogla qe perdoren per mufis...(shikoni foton) dhe i fusim te piqen ne furre te ngrohur me pare ne temperature 180 ° C per rreth 25 - 30 min. Pasi jane gati i heqim nga furra dhe i leme te ftohen dhe siper i dekorojme me pluhur sheqer.

No comments:

Post a Comment