Përbërësit:
- 100g e bajame
- 120g e karrota
- 100g e miellit
- Sheqer 50g
- 1 vezë
- Gjysme gote me qumësht
- 30g gjalpe
- 1 pako pluhur per pjekje ose thene ndryshe (liviteo, peciv, baking powder)
- pluhur sheqer per dekorim .
Procedura :
Ne fillim grijme bajamet imet me mikser ushqimor, edhe karroten e grijme imet ne rende.
Ne nje ene hedhim gjalpin ne temperatue te dhomes, dhe e mixojme me sheqerin, pastaj shtojme edhe vezen bajamet dhe produktet e tjera nje nga nje.
Pasi masa e brumit eshte gati e hedhim ne ( Piroeta ) quhet keto si vazo te vogla qe perdoren per mufis...(shikoni foton) dhe i fusim te piqen ne furre te ngrohur me pare ne temperature 180 ° C per rreth 25 - 30 min.
Pasi jane gati i heqim nga furra dhe i leme te ftohen dhe siper i dekorojme me pluhur sheqer.
No comments:
Post a Comment