Duhen:
230 miell misri i imet (per embelsira),
50gr miell,
1-luge te vogel kanele,
30 gr kakao,
5 veze,
100 gr sheqer,
pak kripe,
200 gr arra,
50 ml vaj ,
120 gr cokollate e grire,
2-luge pluhur pjekes.
Per sherbetin:
300 ml uje, 300 gr sheqer, lekuren e nje limoni.
Per kremin e cokollates larte duhen:
200 gr cokollate,
150 qumesht pana.
Rrahim ne mikser vezet me sheqerin per 7-8 min,ne nje tas hedhim miellin e misrit,miell,pluhurin per pjekje, kanellen, kripen, dhe kakaon dhe i perziejme, me pas i hedhim te masa e vezeve dhe i perziejme, shtojme dhe arrat, vajin dhe cokollaten e grire i perziejme mire dhe i hedhim ne tave te lyer me vaj dhe te sperkatur me miell, e pjekim ne 175 gr per 30-35 min. E leme te ftohet mire me pas vejme perberesit e sherbetin te ziejne per 5 min, e lejme te ftohet pak dhe ja hedhim embelsires qe e kemi prere. Veme panen dhe cokollaten ne ene dhe e lejme te ngrohet duke e perziere vazhdimisht sa te shkrihet cokollata, me pas ja hedhim embelsires nga lart qe e kemi lene para te ftohet. Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment