Perberesit:
750 gr miell ,
5 veze ,
100 gr djathe te grire ,
1 gote vaj ulliri ,
2 maja buke ,
30 ml qumesht te vaket ,
lekuren e 1 portokalli ,
piper te zi ,
arre moskat ,
pak kanelle ,
1 luge gjelle me kripe .
Pergatitja:
Ne nje ene rrahim vezet me pas hedhim djathin i perziejme mire, me pas shtojme vajin dhe erezat, lekuren e grire te 1 portokalli, kripen, i perziejme mire, me pas ne qumesht te vaket tresim majat e bukes, hedhim miellin ne tave, ne mes leme boshllek, hedhim masat e perziera dhe majane me qumeshtin, formojm brumin sa te mos ngjise, brumi duhet i bute, me pas ne marim nje tenxhere me lartesi sa buka qe shihni, e lyejm me gjalpe tenxheren, hedhim brumin dhe e leme te vije ne furre te vaket, pasi ka ardhur brumi e nxjerim nga furra, e nxehim ne 200 ° me pas e fusim te piqet, ne gjysem te pjekjes ja ulim temperaturen ne 150° ,nese ju piqet shume siper i veme leter kuzhine siper, pasi eshte pjekur e leme ne furre te fikur te kulloje mire, kur te ftohet e presim sipas deshires dhe e shoqerojme me proshute, majoneze, sipas deshires. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment