Per kekun duhen:
3-veze,
100 gr sheqer,
140 miell,
1-luge te vogel baking powder,
1-luge kanelle,
125 gr gjalp i shkrire,
200 gr arra te bera pluhur.
Per sherbetin duhen:
250 gr sheqer,
200ml uje,
1 shkop kanelle.
Per kremin duhen:
500 gr krem djathi,250 pana,50 gr sheqer pluhur.
Rrahim ne mikser sheqerin me vezet gjer sa te behen nje krem i bardhe.Ne nje tas perziejme miellin me pluhurin pjekes dhe kanelen dhe i hedhim te masa e vezeve, i perziejme me nje shpatull me levizje te lehte me pas shtojme gjalpin e shkrire dhe arrat, i perziejme pak dhe e hedhim ne forme te lyer me yndyre dhe te sperkatur me miell. E pjekim ne furre te parangrohur ne 170 gr per 30 me 35 min.
Vejme perberesit e sherbetit ne tenxhere dhe i leme te ziejne per 7-8 min nga momenti qe mer vale. E sherbetosim me embelsire te ngrohte dhe sherbet te vaket. E leme te ftohet me pas pergatisim kremin.
Hedhim ne tas te mikserit kremin e djathit dhe sheqerin pluhur i punojme duke shtuar pak nga pak panen gjer sa te trashet mire. E heqim e hedhim siper embelsires e fusim per 2-4 ore ne figorifer dhe eshte gati per tu servirur.Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
A mun te ma spjegoni cfar esht krem djathi flm
ReplyDelete