Përbërësit
50 gr kakao
50 gr pluhur sheqer
200 gram çokollatë e errët në copa
180 gram gjalpë
160 gram sheqer
4 vezë
40 gram miell 00
Pergatitja:
Ne nje tenxhere shkrijme çokollatën ne zjarr te embel dhe me pas i shtojme edhe gjalipin.
Pasi eshte shkrire edhe gjalpi me cokollaten e miksojme me luge dhe e heqim nga zjarri duke e lene menjeane.
Ne nje ene te madhe hedhim cokollaten dhe ne te shtojme edhe sheqerin dhe vezen dhe i miksojme te gjitha sebashku. Marrim miellin dhe e shtojme ngadale, kur shtoni marrjen miellit kujdes që gjithmonë të përziet mirë. Ju do të duhet të vazhdoni të përzieni deri sa përzierja te behet mire duke shmangur qe te na formohen topa, vazhdojme deri sa te kemi hedhur edhe lugen e fundit te miellit dhe ne fund shtojme dhe kakaon dhe e miksojme serisht mire. Pasi masa e brumit eshte gati e hedhim ne ne tavat e vogla qe jane posacerisht per mufia dhe e fusim ne furre te piqet ne tem 200 gr C per rreth 30 min. Pasi jane pjekur i heqim nga zjarri dhe i lem te ftohen.
Nderkohe pregatisim cokollaten per lyrjen e mufies siper.
Veprojm si me larte duke e shkrire cokollaten ne zjarr dhe ashtu te nxehte e hedhim siper mufies dhe e fusim ne frigorifer per rreth 1 ore sa te ngrihet.
Siper e dekorojme me cokollate ne forme zemre qe mund ti blini ne supermerkate. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment