300 gr mjell
1 veze
1 luge margarine
1 luge te vogel sheqer
9 gr maja buke
Uje te vaket sa te mare brrumi
Hapim nje hapsire ne mjell shtojme te gjithe perbersit per vec ujit ,shtojme pak nga pak ujin sa te mare uje brrumi. Punojme brrumin sa te behet elastik. Mbulojme brumin me nje picete dhe e leme 5 ore ne frigorifer.
Mbas 5 oerve brumi dyfishohet.
(zereni brumin qe ne mengjes dhe pergatiteni nga dreka, ne kete menyre pica dhe te ftohet do perfitoni qe dhe mbas ftohjes do jete e bute)
Marim brumin dhe e ndajme ne dy pjese dhe me duar hapni dy pete ne 1 cm trashesi, shtrojini ne tepsi .
Marim salce e perzjejme me rigon dhe kripe e shtrojme siper peteve. Shtrojme fetes sallami tosti, djathe guda, speca, kerpudha, ullinj te grire pa faren, pak feta domate te prera rrumbullake .
I futim ne fure dhe i pjekim ne 170 gr C deri sa te piqen. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment