Duhen per petet:
200 gr miell,
2-luge vaj,
2-luge uthull dhe uje sa te mari.
Per gjellen;
mish rreth 500 gr(une e bera me mish qingji qe e kisha bere ne furre nje dit me pare)
3-qepe,
2-domate,
3-hudhra,erza sipas deshires dhe 1-filx kafe oriz nese deshironi.
Skuqim lehet qepet dhe hudhrat gjer sa te zbuten me pas shtojme mishin qe e kemi bere ne copa ,domatet dhe i lejme per disa min,me pas shtojme oriznin uje dhe erzat.I lejme te trashet gjellla me pas bejme brumin ne tas hedhim mielllin vajin,uthullen dhe ujin pak nga pak duke epunuar.E lejme ne figorifer per 30 min,me pas e ndajme ne 2 topa te barabarte,marim pjesen e pare e ndajme ne kater topa te vegjel i hapim ne madhesin e nje pjate te vogel i lyejme mire me niseshte i vejme njera mbi tjeteren dhe e hapim ne nje pete ,lyejme taven me pak vaje vejme peten shtojme gjelllen dhe hapim peten tjeter ne te njejten menyre,e vejme lart e presim i hedhim pak vaj e lagim mire me uje dhe e pjekim ne 200 gr per 40 min
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment