Perberesit :
300 gr miell
150 gr sheqer
100 g gjalpe
1 bustine livieto ose thene ndryshe (baking powder apo peciv)
160 ml. qumesht
1 veze
nje maje luge me kripe .
Per mbushjen :
Mund te perdorni cfare do lloj mbushje te preferoni,si nutella, panna me fruta o marmelat etj .
Ne kete rast kjo eshte me pana :
Dhe ju duhen 250 ml pana dhe 3 luge sheqer .
Procedura per pregatitjes e panes dihet tashme .
Pergatitja :
Ne nje ene mikesojme vezet me sheqeri , pastaj shtojme qumshtin dhe gjalpin dhe vazhdojme te mix akoma per disa minuta.
Pastaj miellin dhe livieton dhe nje maje luge kafeje me kripe, dhe e mix mire per disa minuta derisa masa te jete e mire dhe e lirshme.
Pasi masa eshte gati e hedhim ne nje tave te rrumbullaket dhe e fusim ne furre te piqet ne temperature 180 ° C per 25 - 30 min.
Nderkohe qe torta piqet ne furre, ne pregatisim kremin per mbushjen e tortes.
Pasi torta eshte gati e nxjerrim nga furra dhe e leme pak te ftohet, pasi eshte ftohur e presim ne dy pjese.
Pasi kemi kryer te gjithd procesin e mbyshjes pastaj e dekorojme sipas deshires tuaj.
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment