Sunday, June 29, 2014

Embelsira (Receta e derguar nga Yllka)





Per pandispanjen:
3 veze,
60 ml vaj ose gjalpe i shkrire por i ftohur, 
240 ml qumesht ne temp ambjenti,
220gr sheqer,
300 gr miell,
pak vanilje leng,
pak kripe,
1 luge caji sode per embelsira,
lekure portokalli dhe pak leng portokalli.

Per kremin:
400 ml qumesht pana,
5 -6 luge gjelle sheqer pluhur (puder).

Pergatitja:
Me mikser elektrik rrahim vezet se bashku me sheqerin pastaj shtojme vajin ose gjalpin, vaniljen, lengun e portokallit dhe ne fund miellin e perziere me sode dhe kripe,, e rrahim edhe pak sa te krijohet mase e njellojte, Me keto masa mund te bejme 24 cupcake ose 2 tepsia me diameter 9 inch =22 cm.

I pjekim ne temp 177 grade celsius per 20-25 min, ose bejme proven e kruajteses se dhembeve. pasi e pjekim pandispanjen ose cupcake-t i leme te ftohen dhe pastaj i mbeshtiellim me qese plastike per ushqimet e i fusim ne ngrirje per te pakten 1 nate, te nesermen i dekorojme dhe i leme ne katin e poshtem te frigoriferit, ne ftohje normale. Ju befte mire 

E falenderoj Yllken  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment