Duhen:
2-filxh miell,
3-veze,
150gr gjalp,
1-filxh sheqer,
2-luge te vogla pluhur pjekes,
200 gr arra.
Per sherbetin:
1-gote e gjysem uje,
1-gote e gjysem sheqer ,
lekuren e nje limoni.
Rrahim ne mikser shqerin me gjalpin per disa min, me pas shtome vezet nje nga nje, duke vazhduar rrahjen, ne fund hedhim miellin qe e kemi perziere me pluhurin pjekes dhe arrat, vazhdojme rrahjen per 5 min akoma. Me pas e hedhim ne tave te lyer me yndyre dhe te sperkatur me miell,e pjekim ne 175 gr per 30-40 min. Vejme perberesit e sherbetit te ziejne per 10 min, me pas e lejme te ftohet mire, dhe ja hedhim embelsires qe me pare e kemi lene te ftohet pak. Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
Shfletoni fotot e ketij albumi per me shume receta per embelsira
No comments:
Post a Comment