120 gr miell,
2 veze,
1 pako vanilje,
120g sheqer,
120g gjalp,
2g maja per embelsira,
lekuren e 1 limoni,
2 banane,
pak kripe dhe brume sheqeri per ti dekoruar. (pasta di zucchero)
Merni nje tas hidhni vezet, sheqerin, gjalpin, lekuren e limonit dhe me nje tel kuzhine, punojini mire te gjitha, pastaj shtoni miellin, majane, vaniljen dhe pak kripe, vazhdoni ta perzjeni me telin e guzhines per 4 - 5 min, merni tepsine me forma verini letrat neper forma dhe mbushini cerekun e formave, merni bananet prejini ne rrota dhe ne cdo forme te mbushur ne mes vendosni nga nje cope banane, pastaj vazhdoni ti mbushni format prap po jo plot, pak me shume se gjysem, futini te piqen ne furre per 20 -25min ne 180°, pasi te jene pjekur hiqini nga tepsija dhe lerini te ftohen, ne te njejten kohe merni brumin e sheqerit dhe pergatisni dekorimin si ne foto ose sipas deshires duke perdorur bojen per embelsira per te ngjyrosur nje pjese te brumit qe te beni trendafilat gjethet lule te ndryshme etj...etj. Ju befte mire
E falenderoj Leonoren
Shfletoni fotot e ketij albumi per me shume receta per embelsira
No comments:
Post a Comment