300g miell,
125g gjalp,
100g sheqer,
2 veze,
1 pako maja per embelsira,
1 pako vanilje,
recel kumbulle dhe kajsie,
Ne nje tas hidhni miellin, sheqerin, majane dhe vaniljen dhe perzjejini me nje luge, pastaj hidhni vezet dhe gjalpin e shkrire dhe punojeni deri sa brumi te mblidhet mire, me pas merni nje tepsi vereni leter furre dhe nje pjese te brumit lereni me nje ane per dekorimen ne fund kurse tjetrin filloni ta hapni ne te gjithe siperfaqen e tepsise edhe anesh, pastaj merni dy recelat dhe me nje luge kafeje filloni te hidhni me radhe nje luge recel kumbulle nje luge recel kajsie, dhe vazhdoni keshtu me radhe deri sa te mbushet e gjithe tepsia, pastaj merni brumin qe late per dekorim dhe filloni ti vini ne forme rripash per te ndare recelin si ne foto, po ashtu dhe dekorimin e luleve e gjetheve, pastaj futeni te piqet ne 180° per 20 - 25min.
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment